Transkranijalna magnetska stimulacija

Ono na što su djelatnici i vlasnici u Uglešić poliklinici posebna ponosni je TMS sustava Magstim Horizon Lite. Najnoviji i najnapredniji uređaj koji se trenutno nalazi na svjetskom tržištu, proizvođač Magstim je svjetski leader u proizvodnji TMS strojeva same reference gdje se sve u svijetu koriste govore najviše o njemu.

Referentni centri koji koriste Horizon sustav su: Berrywood Hosp. , Northampton / UK, Barhein Defense Hosp. / Bahrein, Psychiatry Clinic Dr. Sulik , Warsaw / Poland, Hamad Medical Corp. / Qatar.

Transkranijalna magnetska stimulacija je neinvazivna metoda stimulacije mozga kojom se provodi ekscitacija ili inhibicija neurona korteksa velikog mozga snagom od 3 T (tesla).

Posljednjih deset godina u svijetu i u Zapadnoj Europi koristi se u liječenju
psihičkih i neuroloških bolesti te u rehabilitaciji bolesnika.

Transkranijalna magnetna stimulacija moderan je i vrlo učinkovit postupak liječenja afektivnih, anksioznih poremećaja, raznih bolnih sindroma te zamjena za dosad često spominjanu i stigmatiziran elektrokonvulzivnu (elektro-šok) terapiju. U nazad deset godina značajan je broj recentnih publikacija objavljenih u stručnim časopisima koje potvrđuju učinkovitost uz minimalne nuspojave navedene terapije.