Bol

Na tragu razmišljanja da je bol vodeći uzrok disfunkcionalnosti pojedinca, a s ciljem da svakom od Vas pokušamo dati što bolju kvalitetu života,u Uglešić poliklinici provodimo tretmane liječenja boli.

U liječenju nam je primarni cilj značajno smanjiti bol jer kod bolnih sindroma kronična bol razvija se tijekom niza godina neuspješnog liječenja i ugrožava bolesnikovo fizičko i psihičko zdravlje.

Epiduralna steroidna injekcija (ESI) je invazivna metoda davanje kortikosteroida s lokalnim anestetikom u epiduralni prostor kralježnice zbog akutnog ili kroničnog oštećenja živca. Indikcije za davanja ESI su uklještenje (hernijacija) intervertebralnog diska i suženja (stenoza) kralježničkog kanala. Trajanje procedure oko 15 minuta

Intravenska primjena nesteroidnih lijekova u kombinaciji s kortikosteroidima je brza i učinkovita terapija za liječenje akutne i kronične boli kralježnice, glavobolje, sindroma bolnog ramena , herpes zostera. Terapija se provodi od jedne do tri intravenske infuzije u trajanju od 20-tak minuta .

Prim.mr.sc. Nevene Elezović dr.med je od 1997.-2001. provodio poslijediplomsko usavršavanje iz anesteziologije u organizaciji F.E.E.A.-e (Fondation Européenne d’Enseignement en Anesthésiologie / Foundation for European Education in Anaesthesiology).

Jedan je od pokretača rada Ambulante za liječenje boli u KBC Split.Prim.mr. Neven Elezović u svom radu teži liječenju bolesnika rješavajući svaki njegov problem koji uzrokuje bol i nesposobnost kvalitetnog življenja.